Op 4 november 2010 organiseert advies- en onderzoeksbureau Passionned een interactieve sessie over het concept ‘de intelligente organisatie’. Bij het verschijnen van de derde druk van dit gelijknamige managementboek eerder dit jaar is er veel gevraagd naar een bijeenkomst over dit onderwerp.

Sensitief, slim en adaptief

De intelligente organisatie – sensitief, slim en adaptief - richt zijn zintuigen op relevante zaken, verwerkt met het brein de signalen tot zinvolle informatie en kennis en voert met de ledematen gerichte acties uit. Een intelligente organisatie is daarin effectief! Dit concept, dat duizenden organisaties intussen hebben omarmd, begint met het goed registreren van gegevens en het bepalen van welke informatie nu echt relevant is om betere resultaten te bereiken.

Slimmer werken

Het slimmer werken is gestoeld op de drijfveren zingeving, passie, de korte én langere termijn en de ruimte geven aan creativiteit van mensen. De essentie ervan is dat leidinggevenden en bestuurders in overleg met de medewerkers continu letten op het behouden van de samenhang in de organisatie en op het steeds verder optimaliseren van de processen, de samenwerking en de strategie en besturing.

Sneller en beter beslissen op elk niveau, het beter doen dan gisteren en het beter doen dan de concurrent, daar draait het om. Het praten over prestaties is hierbij veel belangrijker dan de ‘harde’ cijfers. Een gedragsverandering en analytische cultuur zijn kritisch voor het succes.

Vier factoren voor betere bedrijfsresultaten

Van alle factoren die in recent landelijk onderzoek naar intelligente organisaties zijn meegenomen, blijken vier factoren cruciaal voor betere bedrijfsresultaten bij performance management en business intelligence (BI). Factoren die elke manager zou moeten kennen zodat de PDCA cyclus in alle lagen en disciplines van uw organisatie het verschil kan gaan maken!

Programma

Daan van Beek - auteur De intelligente organisatie

Tijdens de sessie zal Daan van Beek ingaan op het concept ‘intelligente organisatie’ en slimmer (samen)werken. De volgende punten komen aan de orde:

• Wat zijn de vier culturele kernprincipes van een intelligente organisatie?

• Wat zijn de tien zichtbare kenmerken van een intelligente organisatie?

• Wat zijn kritische prestatie indicatoren (KPI’s) en hoe ziet de KPI bepaler eruit?

• Hoe herken je rework in een proces en hoe meet je het?

• Van functioneel naar multidimensioneel, maar hoe doe je dat en wat is het procedé?

• Wat heeft een datawarehouse voor functie en hoe richt ik mijn business intelligence in?

• De organisatie kantelt, wat betekent dat voor mijn IT?

• Welk type business managers hebben we nodig, wat zijn hun sterke gedragscompetenties?

Thieu Römgens, ICT manager Diakonessenhuis

Het Diakonessenhuis werd door de vakjury in 2009 uitgeroepen tot ‘slimste organisatie van Nederland’. Thieu Römgens, ICT manager van het Diakonessenhuis, zal zijn slimme organisatie presenteren. Hij behandelt een case uit de praktijk van een middelgroot ziekenhuis in een concurrerende omgeving. De volgende punten komen tijdens zijn presentatie aan de orde:

• De uitdaging

• De aansturing

• Het team

• De timing

• De programmatuur

• Het resultaat

Waarom deelnemen?

Gedurende de sessie krijgen de deelnemers een goed beeld van wat een ‘Intelligente organisatie’ nu eigenlijk is en hoe voor de korte en lange termijn winst te behalen valt. Aan de hand van best practices en persoonlijke ervaringen zullen Daan van Beek en Thieu Römgens u meenemen in de wereld van de slimme organisatie.

Doordat het een interactieve sessie is met een kleinschalige groep (max. 30 deelnemers) heeft u de kans vragen te stellen en mee te doen aan een discussie. Afsluitend zal er een borrel plaatsvinden waar u, onder het genot van een drankje, met aanwezige deelnemers kunt napraten.

Praktische zaken

Datum: donderdag 4 november 2010

Locatie: Aluminium Centrum in Houten

Tijd: 16.00 - 20.00 uur

Kosten: € 75,-

Vroege inschrijvers (vóór 1 september 2010 en in bezit van een geldige actiecode) kunnen gratis deelnemen.

Registreren

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, registreer u daarom vandaag nog.

Kijk voor meer informatie op de website